|
Ribolov na Savi in Kokri informacije z ribolovom
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
fotr
Pridružen/-a: 23.11. 2008, 09:53 Prispevkov: 6
|
Objavljeno: 25 Dec 2008 21:06 Naslov sporočila: Kulinarika.... |
|
|
Recept za Radovana in Haubo, za ostale je brezplačno....
Chili ala Bobo…
Sestavine:
- 70-80 dkg govejega stegna
- 50-60 dkg čebule
- 7-8 strokov česna
- 2 sveži rdeči papriki ( npr. kozji rog)
- konzerva rdečega fižola
- konzerva rjavega fižola
- konzerva koruze
- konzerva olupljenih pelatov
- 6 jušnih žlic sojine omake
- 4 jušne žlice olja
- 1 jušna žlica vegete
- 1 čajna žlička soli
- 1 čajna žlička grobo mletega česna
- 1/2 čajne žličke mletega chilija
- 1/2 čajne žličke kumine
- 1 čajna žlička mlete sladke paprike
- 1/4 čajne žličke koriandra
- 1/2 čajne žličke pimeta
- 1/2 čajne žličke naribanega muškatnega oreščka
- popopramo po želji
Čebulo olupimo in ročno narežemo na čim manjše kockice. V primerno posodo, najbolje litoželezna…, zlijemo olje in ga malce ogrejemo, dodamo čebulo ter pokrijemo. Večkrat tudi premešamo. Med mešanjem dodamo žličko soli in dolijemo nekaj vode, da se čebula lepše razpusti. V nadeljevanju dodamo česen, katerega smo strli z nožem in na drobno narezali oz. nasekljali. Nekajkrat premešamo malo pustimo na blagem ognju ter dodamo še na kockice narezano rdečo papriko, katero smo prej narezali na fileje. Bolj ko je na drobno narezana paprika lepše se razpusti…. Ko smo se pozabavali s čebulo, česnom in pariko …, ob primernem trenutku vložimo na kocke narezano goveje meso. Kocke naj bodo velike za en normalen grižljaj…, ne prevelike, ne premajhne. Ko smo dodali meso, posodo spet pokrijemo in tako dušimo na zmernem ognju 15-20 minut, večkrat tudi premešamo…. V nadeljevanju, ko meso že lepo spusti lastno tekočino, dodamo začimbe katere pripravimo po količini na krožniku, se pravi.... vegeta, grobo mleti česen, mleti chili, kumina, sladka paprika, koriander, pimet in muskatni orešček. Ko smo vse to pripravili, stresemo v posodo kjer se duši govedina. Takoj premešamo, po potrebi dodamo nekaj vode i spet pokrijemo, ter tako dušimo/kuhamo na zmernem ognju eno uro, vmes večkrat tudi premešamo.
Ko mine ena ura, stresemo v posodo rjavi in rdeči fižol ter koruzo, premešamo in počakamo, da vse skupaj spet zavre. Nato dodamo še pelate katere smo pretlačili z vilico. Tako spet pustimo vreti na lahkem ognju 10-15 minut, vmes nekajkrat premešamo. Spet odkrijemo posodo in dodamo še sojino omako, premešamo….., pokrijemo in pustimo še pet minut prevreti.
Jed lahko serviramo s širokimi rezanci, kuskusom ali kar s svežim kruhom. Kdor želi si lahko porcijo obogati z žličko kisle smetane….
DOBER TEK |
|
Nazaj na vrh |
|
|
radovan
Pridružen/-a: 11.03. 2008, 11:19 Prispevkov: 57
|
Objavljeno: 25 Dec 2008 21:21 Naslov sporočila: |
|
|
Bobo hvala za recept lp. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
fotr
Pridružen/-a: 23.11. 2008, 09:53 Prispevkov: 6
|
Objavljeno: 26 Dec 2008 10:32 Naslov sporočila: |
|
|
No probljemos...., mister Radovan.
Sporoči če je ratal...., jaz danes delam Fish Paprikaš (som,krap,sulec)... |
|
Nazaj na vrh |
|
|
radovan
Pridružen/-a: 11.03. 2008, 11:19 Prispevkov: 57
|
Objavljeno: 26 Dec 2008 17:23 Naslov sporočila: |
|
|
Paprikaš bo za deset sto posto imaš najboljše ribe želim ti dobar tek in dobro vino zraven lp. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
fotr
Pridružen/-a: 23.11. 2008, 09:53 Prispevkov: 6
|
Objavljeno: 01 Jan 2009 09:32 Naslov sporočila: |
|
|
Paprkaš je uspel, po praznikih ponovim...., če koga zanima kako sem ga pripravil, lahko napišem.... |
|
Nazaj na vrh |
|
|
radovan
Pridružen/-a: 11.03. 2008, 11:19 Prispevkov: 57
|
Objavljeno: 05 Feb 2009 14:39 Naslov sporočila: čili |
|
|
Bobo kaj je sa receptima nič se ne javljaš plin smo dobili lahko začneš spet kuhat lp.
Nazadnje urejal/a radovan 18 Dec 2012 11:56; skupaj popravljeno 1 krat |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Matej Administrator foruma
Pridružen/-a: 27.02. 2008, 18:07 Prispevkov: 129
|
Objavljeno: 26 Jul 2009 13:07 Naslov sporočila: |
|
|
A ma kdo dober recept za pečene ribe (postrv, sulc,...)? |
|
Nazaj na vrh |
|
|
radovan
Pridružen/-a: 11.03. 2008, 11:19 Prispevkov: 57
|
Objavljeno: 27 Jul 2009 16:51 Naslov sporočila: pečena pastrv na krompirju |
|
|
Burgi Hauba ima recept tri kilska postrv pečena na krompirju. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Matej Administrator foruma
Pridružen/-a: 27.02. 2008, 18:07 Prispevkov: 129
|
Objavljeno: 01 Avg 2009 20:57 Naslov sporočila: |
|
|
Pa njegove recepte že poznam rabm kakšne nove |
|
Nazaj na vrh |
|
|
radovan
Pridružen/-a: 11.03. 2008, 11:19 Prispevkov: 57
|
Objavljeno: 23 Sep 2009 20:21 Naslov sporočila: tanjirača |
|
|
Burgi specijalni recept za tebe pečene ribe v svinjskoj masti v tanjirači slika je sa srbijanskg foruma lp. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
radovan
Pridružen/-a: 11.03. 2008, 11:19 Prispevkov: 57
|
Objavljeno: 25 Sep 2009 18:19 Naslov sporočila: |
|
|
Mislim da su na sliki babuške brez kože. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
radovan
Pridružen/-a: 11.03. 2008, 11:19 Prispevkov: 57
|
Objavljeno: 27 Okt 2009 20:36 Naslov sporočila: ZA BURGIJA |
|
|
|
|
Nazaj na vrh |
|
|
BOBO
Pridružen/-a: 30.11. 2009, 10:25 Prispevkov: 3
|
Objavljeno: 30 Nov 2009 10:35 Naslov sporočila: |
|
|
Recepture za dolge zimske dni.....
RIBJI POLPETI
Ribe skuhamo v jušni zelenjavi, ohladimo in očistimo kosti. Očiščeno
meso zmeljemo, dodamo sesekljano čebulo( ki je bila prej popražena ),
peteršilj, muškatni orešček in jajce ter dobro premešamo. Posebej vmešamo 2 žlici masla ali margarine z namočeno in dobro ožeto žemljo ali kruhom in dodamo zmletim ribam. Po okusu solimo in popopramo. Oblikujemo polpete, jih paniramo v moki ,jajcu in drobtinah ter spečemo na maščobi.
RIBJA PAŠTETA
- 60 dag ribe skuhaj v jušni zelenjavi (10 minut vreti), ohladiti ribe in jih očistiti kosti.
- 2 trdo kuhana jajca, žlica masla, majoneza (velika tuba ali vrečka), žlička gorčice, pol srednje čebule, strok ali dva česna, šopek peteršilja, žlička popra, 3 kisle kumarice, pol ostrega feferona, žlička sladke rdeče paprike in žlička soli.
Vse skupaj dobro zmiksati v multipraktiku dati v posodico in ohladiti.
SKUŠA PO DALMATINSKO
Skušo očistimo, operemo in posušimo. Prelijemo jo z mešanico olivnega olja, drobno sesekljanega česna, sesekljanega peteršilja in nekaj kapljic limoninega soka. Rahlo jo posolimo, začinimo s sveže mletim poprom in pokrijemo z nekaj vejicami rožmarina. Tako pripravljeno na hladnem mariniramo vsaj 60 minut.
Pečemo jo na žaru (hrv. gradele), med pečenjem pa jo mažemo z vejico rožmarina, ki jo pomakamo v olivno olje ali v marinado. Ribo med pečenjem obrnemo samo enkrat.
Pečeno prelijemo z olivnim oljem, okisanim z nekaj kapljicami rdečega vinskega kisa. Postrežemo jo s krompirjevo solato ali/in z belim kruhom, pa s kozarcem rdečega vina.
Naj vam tekne! |
|
Nazaj na vrh |
|
|
BOBO
Pridružen/-a: 30.11. 2009, 10:25 Prispevkov: 3
|
Objavljeno: 07 Feb 2010 18:45 Naslov sporočila: |
|
|
Omaka Bolonjezi …
Sestavine:
- 1-1.2kg mletega mesa mlade govedi
- 3 čebule
- 5 strokov česna
- 1/2 zelene (gomolj)
- 2-3 korenčke (odvisno od velikosti)
- 0.7l paradižnikove mezge (Vallfruta v flaši)
- 4 jušne žlice olja
- 1 jušna žlica vegete
- malo soli
- 1/2 čajne žličke grobo mletega česna
- 1/2 čajne žličke sušenega peteršilja
- 1/2 čajne žličke sušenega drobnjaka
- 1/2 čajne žličke mlete sladke paprike
- 2 lovorjeva lista
- 1 čajna žlička mletega muškatnega oreščka (jaz ga obožujem in ga dam še več)
- popopramo po želji
- mala ljuta papričica 1 kom.
Olupljeno čebulo na drobno narežemo in jo stresemo v posodo, v kateri smo prej ogreli olje ter pokrijemo. Sam uporabljam litoželezno 2 + litra. Nato malo posolimo in dodamo malo vode, malo tudi premešamo…. Ko se čebula pajca in stekleni, nasekljamo prav tako na drobno česen, zeleno in korenček pa naribamo… Vse skupaj ob primernem trenutku stresemo na čebulo in po potrebi dolijemo še malo vode, premešamo. Tako počakamo ~ 15 min. odpremo pireka, lahko je Laško še boljši je Union…. Po pretečenem času, večkrat smo tudi premešali, dodamo mleto meso. To je najbolj delikatno delo, moramo ga postopamo dodajati in neprestano mešati, da nam ne nastanejo kepice…. Ko smo vse skupaj dodobra premešali, pokrijamo posodo, podušimo in naprej cuzamo pireka, če ga je zmanjkalo odpremo novega…. Po ~ 15 min. ko meso spusti vodo, dodamo začimbe. Jaz si jih pripravim na malem krožniku (vegeta, grobo mleti česen, peteršilj, drobnjak, sladka paprika, lovor, poper in muškatni orešček, papričica)…. Ko smo stresli začimbe, še malo zalijemo z vodo premešamo, pokrijemo in podušmo 5-10 minut…, sami pa spet užgemo po pireku. Torej…., ko smo se odžejali, dodamo še paradižnikovo mezgo ali brozgo. Če jo je premalo jo lahko še dodate, ne škodi…, paradajz je samo zdravje! Ko omaka zavre, pokrijemo posodo in na zmernjem ognju dušimo 1 uro. Med dušenjem večkrat premešemo in dodamo malo vroče vode, če se omaka zgosti.
Priloga so špageti ali makaroni (polžki)… in seveda ribani parmezan!
Dober tek vam željim…. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
BOBO
Pridružen/-a: 30.11. 2009, 10:25 Prispevkov: 3
|
Objavljeno: 19 Sep 2010 10:06 Naslov sporočila: Specijalno za Haubo.... |
|
|
Čiken-Carbonara ala Bobo…
- 1 piščančji file (cel)
- 5-10 dkg pršuta, lahko tudi panceta
- 1 čebula srebrnjak
- 2-2,5 dl sladke smetane
- 1-2 zdenka sirčka
- 2-3 žlici olja
- sol
- vegeta
- poper
- rdeča paprika
- muškatni orešček
- grobo mleti sušen česen
- sušen drobnjak
- sušen peteršilj
- sušena zelena
Čebulo narežemo na drobno in jo prepražimo na olju, malo jo posolimo. Ko je pravi trenutek, dodamo na drobno narezan pršut ali panceto (jaz kar narezanega za narezek še malo nasekljam z ostrim nožem)… Ko prepražimo še pršut, dodamo na tanke rezance narezan file piščanca in ga na hitro opečemo, zatem zalijemo z vodo in dodamo začimbe in zelišča. Vsega po malo, po ščepec…, vse po občutku. Ko voda izhlapi, dodamo sladko smetano…., počakamo da zavre in nato dodamo še zdenka sirček…. Ves čas mešamo, da je vse dobro premešano. Jaz omako delam v posodi s teflonsko prevleko, da se omaka ne sprime za dno posode….
Zraven ponudimo Barilla peresnike …..
Dober tek... |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Matej Administrator foruma
Pridružen/-a: 27.02. 2008, 18:07 Prispevkov: 129
|
Objavljeno: 26 Feb 2013 13:25 Naslov sporočila: Zbiljski zrezek |
|
|
4 goveji zrezki
1 večji korenček
8 suhih sliv
4 suhi jabolčni krhlji
1 dl Refoška
1 čebula
strok česna
sol
poper
muškatni orešček
Maščoba za pečenje
Zreske narahlo potolčemo, jih na vroči maščobi na hitro opečemo in damo počivati v ogreto posodo. Korenček narežemo na kolobarje in ga popražimo, dodamo na drobno narezano čebulo in skupaj pražimo da čebula porumeni. Ko je čebula gotova dodamo zrezke, strt česen, 2/3 narezanih sliv in jabolčnih krhljev, dolijemo vino in vodo ter vse skupaj kuhamo toliko časa, da se zrezki zmehčajo. Pozor kuhamo v dobro pokriti posodi, vode pa med kuhanjem ne dolivamo več sicer ne bo okusa. Ko se zrezki zmehčajo dodamo še preostale narezane slive in jabolčne krhlje ter začinimo z muškatnim oreščkom in poprom. Kuhamo še približno 10 min. Če je omaka preredka jo zgostimo z moko. Zraven postrežemo pire krompir.
Dober tek |
|
Nazaj na vrh |
|
|
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|
|